A Szentágothai János Szakkollégium transzdiszciplináris kutatóműhely, tagjai számos tudományterületen működnek. Azonban amellett, hogy tudósok, érdeklődő fiatal felnőttek is, akik számos módon fejezik ki önmagukat. Így született meg az az elképzelés, hogy nem-tudományos területeken is bemutatkozhassanak tagjaink. Pályázataink ennek a bemutatkozásnak kívánnak teret adni.

Azonban tagjaink olyan sokszínű iskolán kívüli tevékenységet folytatnak, hogy az egyszerűség és átláthatóság kedvéért két általánosabb csoportot kellett lehatárolnunk, melyben széles körben érdekeltek lehetnek hallgatótársaink. Ezek a sport illetve a művészet így általános formában. Innen indult el az is, hogy a témában két pályázatot készített és nyújtott be a Szakkollégium a tehetséggondozás jegyében.

A pályázatíró csapatunk három közgazdászt foglalt magába, éppen ezért szakmai kérdésekben sok segítséget kértünk és kaptunk is a Testnevelés- és Sporttudományi Intézettől és ezen belül is első sorban TÓVÁRI Feri ’bácsi’-tól. Köszönjük!

A pályázatot a leadás hetében zajló komoly hajrának, illetve korábbi pályázatíró tapasztalatainknak köszönhetően, sikerült határidőre leadni. Rengeteg munkánk, agyalásunk és aggódásunk-drukkolásunk fekszik már most ezekben a programötletekben. Ez a munka számunkra az a befektetés, amit a szakkolisok közösségéért és színes iskolán kívüli elfoglaltságaiért tettünk. Éppen ezért, kedves szakkolisok, kérünk Benneteket, nagyon szorítsatok a pályázatainknak, hogy ezután is minél klasszabb programokat szervezhessünk nektek, és hogy minél több téren mutathassátok meg tehetségeteket!

A pályázatírás során szárnyunk alá vettünk egy friss szakkollégistát is, akit bevezettünk a pályázatírás rejtelmeibe, valamint megmutattuk, milyen egy összeszokott, szakmai közösség tagjaként működni. Lelkesedését látva meggyőződtünk arról is, hogy Közösségünk nemcsak jól működik, de tevékenységei, színes programjai révén egyre szélesebb körben válik érdekeltté hallgatótársaink között.

Ezt azért is tartottuk fontosnak, hogy továbbadjuk a szakkollégium szellemiségét a soron következő generációknak, hogy nekik is lehetőségük legyen tovább öregbíteni szakkollégiumunk jó hírét. Ennek sikerében kis gólyánk szárnypróbálgatásait látva egy percig sem kételkedem.