KÖZZÉ TETTÉK A Nemzeti Tehetség Program döntési listáit.

S MEGTÖRTÉNT, AMIT ELKÉPZELNI SEM TUDTUNK: AZ NTP-SZKOLL PÁLYÁZAT 2020-BAN NEM NYERT.

Pedig “a hagyomány szerinti” 1-es sorszámot viselte, azaz már megint a legelsőként nyújtottuk be. S a tartalma sem szegényesebb, sem nem rosszabb a 2011 óta menetrendszerűen teljes támogatást elnyertekénél.

Én, most, innen, úgy gondolom, hogy valahol, valakik összekeverték a Szakkollégiumot és az annak volt tagjaiból verbuválódott Egyesületet.

Ugyanis nyert az Egyesület alumnus szervezet életre hívását célul tűző pályázata, 4 milliót. (=Ne akarjon a Szakkoli duplán nyerni)

Úgy vélhették, hogy a két pályázat: EGY…

Pedig az egyik működésről, kurzusokról és kapcsolattartásról – míg a másik volt tagok felkutatásáról, ebből adatbázis létrehozásáról, megkeresésükről, stb. szól.

A másik szem? – Nevet. A döntéshozókon, akik úgy döntöttek az idén, hogy pandémiás időszak ellenére sem érdemes támogatni a Szakkolink munkáját. Sem az otthontespedők megmozdítását célzó on line mozgatót, sem az élménypedagógia gyakorlatokat, sem a tojásfestőket, sem a tarokkosokat, sem a tucatnyi önálló szakkolis kurzus megtartását, sem a szakkollégiumi konferenciák látogatását – nem támogatják.

Hogy gondolhatnánk az egyiket a másik nélkül? Hogyan adjam el az alumni gondolatot olyan program támogatására, amelyet a bírálók maguk nem tartottak támogatásra érdemesnek?

A támogatott program július óta fut. Decemberre meg is jött a pénz… januárra meg az arculati elvárások. Igen ám: de a pályázat arculata addigra megtervezve, a csatlakozó you tube riportok felvéve, egységes, ginko bilobá-s logo, levélpapír és roll up-ok kinyomtatva. Hiszen mi már júliustól fogva tényleg készültünk … nyerni.

Jó volna, ha a támogató maga is komolyan venné az általa kiírt pályázatokat.

Ha a júliustól futó megvalósítású pályázatokra vonatkozó döntések nem decemberiek lennének. (Hogy magyarázkodóan NE november végi dátumot kelljen a döntési listákra írni)

Jó lenne, ha az arculat a pályázati kiírással együtt látna napvilágot, és nem pedig 8 hónap múltán. Semmivé téve rengeteg arculati munkát

Végül nem is tudom, hogy mi lenne, ha ezeknek a pályázat-nehezítő körülmények fennállásának felelősei volnának, s ad absurdum érvényesítenék ezt a telepített felelősséget.

Pedig ezekkel a Pályázatkiíró – saját magát venné komolyan…