Helyszín: Budapest Hungexpo

Időpont: 2018. 01. 18-20.

Idén is megrendezésre került Budapesten a középiskolások számára az Educatio-s kiállítás, ahol az ország számos egyeteme állított fel standot az érkező leendő egyetemisták számára, hogy ezzel könnyítsék vagy nehezítsék(?) meg a felvételizőknek a döntésüket, mégis melyik város melyik egyetemét válasszák továbbtanulásuk számára.

Az egyetemi standok mellett, lehetőség volt a szakkollégiumoknak is, hogy standot állítsanak fel, így képviseltem egyik szaktársammal a Szentágothai Szakkollégiumot.

Számos meglepetés ért és váratlan fordulatok. Reggel 10-kor kezdődött a kiállítás, miután oda értünk felállítottuk a kis standunkat, ahol elhelyeztük a promóciós termékeket és szórólapokat, plakátot egyaránt. Velünk szemben közvetlenül a kecskeméti Mercedes gyár volt, így az előttünk elsétáló diákok inkább oda mentek, mint hogy hozzánk. Akik esetleg mégis oda jöttek hozzánk, elsősorban azért mert meglátták, hogy van több műanyag pohár is, és érdeklődtek, hogy azt mégis, hogy tudnák ők megkapni. Így nekik pár kérdezés és beszélgetés után persze adtunk promóciós terméket. De voltak olyanok is akik, még sosem hallottak a szakkollégiumról és mikor elolvasták a plakátot kíváncsiak lettek, hogy ez egyáltalán mi is. Meglepetésként ért az, hogy a diákok azt se tudják, hogy ilyen egyáltalán van, volt olyan diák aki közölte nekem, hogy hát köszöni ez őt mégsem érdekli és menne inkább tovább mert hogy ő egyetemre akar menni, majd döbbent tekintettel tekintettem rá és közöltem neki, hogy ez az egyetemen belül van, de addigra az érdeklődő diák inkább sarkon fordult és megindult a következő egyetemi stand felé. Az viszont pozitív élményként maradt meg bennem, hogy akik érdeklődtek azok fontolóra vették a lehetőséget és érdekelte őket.

Horváth Petra 2018-01-24