Az idei utolsó Interkollt a Janus Közgazdasági Szakkollégium szervezte és vezette le. A szakkollégium 2007-ben alakult Pécsett, a Közgazdaságtudományi Karon.

Jelenleg 30 tagból állnak.  A szakkollégium több területen képviselteti magát, többek között, részt vesznek a TDK, OTDK-n, nagy hangsúlyt fektetnek a szakmaiságra, a közösségi munkára, előadásokat szerveznek, amiket az alumni tagok tartanak. Társadalmi felelősségvállalásra irányul programjaik is vannak, úgy mint, adománygyűjtés, jótékonysági sütivásár menhelyeknek. A közösségi programok közül kiemelkednek a táborok, kvízestek, karácsonyi vacsora, karrier nap.

Első napirendi pont a Kommunikációs Bizottság beszámolója volt, Meleg András előadásában. Az elmúlt időszakban a betanulás, (új tagok bekerültek a chatbe, lebelező listákra) új kommunikációs munkarend volt a fő feladatuk.  Új projtektjük a HiSchool, aminek keretében pályaorientációs előadásokat tartanak, más szakkollégiumokkal együttműködve: fő tevékenységük az egyetemek bemutatása, elmondják, hogyan működik náluk a tehetséggondozás. Legnagyobb sikerük 500 gimis, 50 fő+ szakkolis sarok-stand, workshop volt, következő helyszínük a budapesti Szent István Gimnázium lesz.

Újabb napirendi pont a Minősítést Végző Bizottság: Gondok vannak a jelentkezéssel-Hajlandóság beli probléma miatt nemigen találtak az elmúlt időszakban új tagokat.  A minősítést kért szakkollégiumok szeptembertől kapják meg az okleveleket, eddigi eredmények 07.01. kerülnek meghirdetésre. A Marketing Bizottság bemutatta a tagokat facebookon, media postokhoz sablonok, Interkoll dizájnt terveznek. Az irodalmi pályázaton 3. helyezést, Zilahy Anna, 2. helyezést, Varga Mátyás 1.  helyezést Kiss Adrienn ért el. A beszámolókat és a pályázat eredményeit 19 fő elfogadta.

A TÉMA Munkacsoportban az elmúlt időszak során semmi érdemleges nem történt. Jelenleg az új TÉMA csoporttagok: RUFF Borbála, GRAFFITS Eszter, a mostani Interkollon BÍRÓ Botondot választották meg harmadik tagként a pécsi Kerényi Károly Szakkollégiumból.

A charta módosítás folyamatai a következők voltak: információ gyűjtés, javaslatok begyűjtése, workshop, bemutatás az előző interkollon, újabb szerkezeti módostások. Az okiratot négy részre osztották a Preambulum alatt. Első a szakkolis alapelvek, második az autonómia, harmadik a szakmai közösség, társadalmi felelősségvállalás.

Minősítést Segítő Bizottság: Horváth Mihály az új tag, szintén a pécsi kerényiből. A PTE-magyar esztétika szakos hallgatója. Motivációs beszédében elhangzott, hogy szigorúan kezelné az ügyeket, kollektívebb látásmódot képviselne, tetszettek neki a régi msb-s megbeszélések, fontosnak tartja kötelességei elvégzését, illetve hangsúlyosnak érzi a paraméterek, korlátok megtartását. Másik (ami nekünk is különösen imponáló és fontos) a vidéki szakkollégium reprezentációja az interkollon belül.

Közérdekűben a NYATÁ-ról esett pár szó. Lesznek a nyári eseményen szakkolis workshopok (szívesen fogadják) jelentkezni a regisztrációs form keresztül lehet , és megkeresések lesznek még a táborig.A nyatás facebookba azok jelentezzenek, akik biztosan ott lesznek, gondolkodnak rajta, de a körlevél mindenkinek fog menni tobábbra is. Pofit a pályázattal , új early Bird 

A következő Interkoll szeptemberben lesz csak, az LTSZ – Liska Tibor Szakkollégium fogja szervezni az őszi szemeszter első eseményét.

A budapesti Fügeben tartottak egy Interkoll Aftert, én nagyon jól éreztem magam, szuper volt megismerni a többieket.