Az ötlet a KÁLMÁNCHEYSEKTŐL származott. Ők szerettek volna egy egészben sült malacot enni. Hogy mekkora a kihívás, azt már az alapanyag beszerzésekor tudtuk meg. Ugyanis mapaság már rég nem tartanak faluhelyen disznót. Tehát malac: sincs. Főleg nincs covid idején. Mert a járványügyi helyzet mindet lépésről lépésre felülírt. P.l.: az áldozat 30 km-ről került Pécsre, de meglett. Külön köszönet érte DIVJÁK Máriának és a nagyárpádi Vigadósoknak.

Az eredeti terv szerint egy kis versenyen a csapatok Nagyárpádra kimenet összeszedték volna a malacsült bónuszokat. De először a versengés maradt el, aztán a Nagyárpádra kimenet és végül az együtt evés. S a végső formában mindenki eljött vagy elküldött valakit az adagjáért. A menü a frissen sült 15 kilós egyben sült malac mellé házi sült zsemlye, valamint párolt káposzta és héjában sült burgonya lett.

 

Így született meg az alábbi kompromisszum:

Kedves Szakkollégiumi tagok!

A holnapi nap folyamán (10.15), 18:00-tól egy kis „malackodásra” invitálunk mindenkit. A szakkollégium által beszerzett friss sültmalacból, mindenki elviheti ami a fogára való. Sajnos nagy közös malacevésre, a járványügyi helyzet miatt nincs lehetőség, de ha hoztok egy éthordót, akkor szakkollégium biztosítja számotokra a csütörtöki vacsorát.

Időpont: 2020.10.15. 18:00

Helyszín: TTK-BTK főépület mögött, a SZENES kiülőnél

Éthordót ne hagyd otthon!

Végül  DIVJÁK Máriáék a nagyárpádi Vigadósokkal megoldották a higiénikus és esztétikus csomagolást is az elvitelhez.

Várunk beszámolót és fotókat, akár az otthoni evészetről is.