(BALOGH Brigi elsőbálos NYATÁ-s beszámolója)

Idén a Mikó és a Rajk Szakkolik Kolozsvárott rendezték meg a szakkollégiumok nyári találkozóját. A rendezvény tematikus napokra osztották, melyeken szó volt a (felső-) oktatásról, a nemzetgazdaságról, geopolitikáról és a társadalmi mobilitásról.
Mindegyik téma feszegetését aktuálisnak találom. Első körben előadás jelentkezésnél a nemzetgazdaság témakört jelöltem be, majd egy szervezői SOS e-mail hatására a geopolitikai napra váltottam.
Nehéz dolgom volt, első előadás, utolsó pillanatban szóltak, hogy változtassak, de úgy érzem, hogy a folyamat megszakítását követő bizonytalanságot legyőzve nem sikerült rosszul, hisz a leginterakívabbra sikerült aznap és külön felkérést kaptam, hogy a napi nagy vitát, mely másfél – két órás lehetett volna, tartsam meg, de úgy gondoltam akkor, hogy ehhez a feladathoz még nem nőttem fel, így megígértem, hogy jövőre mindenképp megtartom.
További három szakkollégista társam is tartott előadást, melyek elég jól sikerültek és úgy gondolom tőlük is tanulhattam, ezúton is gratulálnék nekik.
Beszámolómban egy negatívum mellett nem tudok elmenni és ez az ételek minősége volt.
Minden este kikapcsolódhattunk (buli). A vendéglátóink gondoskodtak az esték jó hangulatáról, de ezt megelőzték a már rituálénak számító Bulgakov-os esti sörözések. Próbáltam minél több közös programon részt venni és nagyon örülök, hogy nem pihentem túl sokat ezen a héten, mert így sikerült olyan kapcsolatokat szereznem, akikkel hiszem, hogy hosszútávon is jó viszonyt fogok ápolni, talán még jó és tartós barátságok is kialakulhatnak ebből.
Nagyon hálás vagyok a Szentágothai Szakkollégiumnak, hogy egy ilyen élmény részese lehettem és hozzátett szellemi fejlődésem útjához. Ugyanis a Szakkollégium Egyesülete finanszírozta kilenc társamnak és nekem a Bulgakovos esti Ursus-t, az utazást, szállást, napi háromszori étkezést, a NYATÁ-s polókat és a részvételt.
Remélem ezentúl az összes hasonló jellegű rendezvény látogatója és előadója lehetek.