Az idei hetedik, “Mórás” pálinkamustrán – ha a mi asztalunkból, a 9. számúból indulunk ki, félszáz liter pálinka fogyhatott el. A verseny alatt: éjfélig. Aztán az eredményhirdetést követően szabadult el a pálinka szelleme. A mustrára hozott, általában 1-2 literes üvegnyi szesszel ismerősök és idegenek keresték meg egymást, koccintani és beszélgetni, aztán, ahogy fogyott a tartalom, az üvegeké és a beszélgetéseké arányosan, már csak nézegetni és bugyborékolni.

 

 

Mi is az a bugyborékolás? Mikor a két fél egyike vagy mindkettőjük azt hiszi, hogy beszél.

Ahogyan ez itt szokás, a zsűribe egy tagot delegáltunk, akinek ezúton is köszönjük önfeláldozó közreműködését a 48 tétel bírálatában: SÓLYOM Bence tagunknak vagyunk hálásak. Indult a versenyen még: ALBERT László és NÉMETH Csilla tagunk is.

7palinkamustra_MorusNigra__171116

Minden pálinkánk arany illetve ezüst minősítést kapott.

Azon felül, hogy Bencének megköszönjük a 47 (Negyvenhét!!!!) tétel megkóstolását és szakszerű bírálatát, más szóra érdemesnek aligha kellett volna történnie egy pálinkamustrán. De hogy mégis történt, az egyenesen a SZEF MB egy döntése indokolásának köszönhető.

 

A ROMZSA Tódor Görögkatolikus Szakkollégium minősítésének elutasításában ugyanis javasolták, hogy építsen ki kapcsolatot más szakkollégiumokkal. A mi protestáns szakkollégiumunk az oikumené jegyében megkereste a ROMZSÁÉKAT, hogy találkozzunk és beszélgessünk: azaz állítsuk össze az óráinkat, hangoljuk össze az eseménynaptárunkat, és kölcsönösen hívjuk meg egymást egymás rendezvényeire.

A Mórás KOVÁCs Attila igazgatóval vagy két órát beszélgettünk a ROMZSA Tódor Görögkatolikus Szakkollégium három szemüveges tagjával. Lesz ebből valami:-)