Nagy sikerrel, élénk érdeklődés mellett vette kezdetét a pécsi reformátusok kezdeményezte kerekasztal-beszélgetés tegnap a Prinz Gyula (“C” ép. IV. emeleti) tantermében, stílusosan szólva
Szakkollégiumunk bábáskodása mellett.

2017-10-17 17.06

A sikerhez, persze, minden adott volt: egy jó, közérdekű téma, egy kiváló felkarolóval és szakmájuk kíválóságai szakértőkkel, hogy töb oldalról kerülhessen megvilágításra a felvetett kérdés, és egy elkötelezett s egyben érintett gyülekezet, aki hajlandó este 6-kor is bejönni az egyetemre, megvitatni a kérdést.

Lássuk sorjában:

Az elmúlt hetekben a magyar katolikus egyház egyik püspöke szerencsétlen kijelentést tett az IVF útján születendő gyermekekről. A középkort idéző kijelentés implicit különbséget is tett egyszerre ember és ember között. A vita országszerte fellángolt. Részt vett benne katolikus pap s református lelkész, IVF-szakember nőgyógyász és filozófus, genetikus és édesanya. Azok, akik így nyertek örököst, a családjuknak boldogságot, s azok is, akik nem. Még egy szemmel láthatóan a finisben levő kismama is színesítette a közönség sorait.

2017-10-17 17.03

 A mi kerekasztal beszélgetésünkön, melynek címe  Lombékbébi: bűn, vagy lehetőség? Aktuális kérdéseink – hittel, tudománnyal volt, Dr. BALOGH Péter egyetemi tanár (PTE Klinikai Központ, Immunológiai és Biotechnológiai Intézet, moderátor), Dr. JAKAB Tibor egyetemi adjunktus (PTE Általános Orvostudományi Kar, Magatartástudományi Intézet) NAGY Zoltán Csaba református lelkész (Pécs-Kertvárosi Református Egyházközség) NAGY István katolikus pap, és Dr. SZOLCSÁNYI Tibor egyetemi adjunktus (PTE Általános Orvostudományi Kar, Magatartástudományi Intézet) vettek meghívottként részt.

A közönség soraiban találkoztuk OROSZ-KOVÁCS Zsuzsával és SIMON Ilonával, karunk (szakkollégiumunk) oktatóival.

Nagy szeretettel láttuk református vendégeinket a PTE TTK falai közöt, kérjük őket, jöjjenek máskor is, s mutassanak jó példát a közélet iránti – önzetlen, és nem kretit-támogatott – érdeklődésból a szakkollégiumunk tagjainak. Nagyon szépen köszönjük!

SZKOLL_logo_v1