hook_tehetseg_konferencia_meghivo

 

Mivel a “megbízható” hallgatói szervezet egyes vezetői egy beregszászi NYATA közös megszervezésével hitegettek, úgy döntöttünk, hogy igazgatónkat, dr. HATVANI Zsoltot küldjük ki Budapestre, a HÖOK és a BME Management Szakkollégiuma által szervezett Tehetségkonferenciára. A rendezvény szombaton volt, s a meghívók ugyan már csütörtökön (Értsd: 9-én) megszavazták, hogy nem rendeznek NYATA-t velünk, nem akadt egyetlen egy ember köztük, aki írt volna egy e-mail-t, vagy feltelefonált volna bennünket, hogy mégsem, fiúk, bocs. Hogy tudjuk, kik azok, akik mások (családos ember hétvégi szabad-) idejével és kiküldetési pénzével ilyen felelőtlenül játszanak, ideírjuk a nevét is a bme menedzsment szakkollégium “vezetőjének”: darányi mihály úrról van szó. Habár a szakkollégiumi mozgalom amúgy sem híres – talán éppen a bázis-demokrácián felépülés miatt? – a szava tartásáról, tapasztalatunk szerint egyenesen a szava hihetőségéről! Szóval jól beleillenek az összképbe.

A Bartók Béla úti UP Center fél-alagsori három helyiségét töltötte meg a konferencia, ahol, ha már odabolondítottak bennünket, ott ragadtunk. A szokásos konferencia-megynitó beszédek a formaságokban járatosabb szentágothais ízlésnek kicsit lazák voltak, kiderült, hogy a tehetséggondozás szakkollégiumi formája szexi (sic!), s hogy mindezek ellenére a konferenciát megtisztelte jelenlétével a BME rektora is – szinte jó volt látni, s hallani, ahogy Rektor Úr alapos  hozzászólásait a szakkoli-vezérek, ja, köztük pl. a szakkollégium mozgalom élére (ön-)jelölt (ez a jelölés éppen rektor úr egyik hozzászólásában expressis verbis meg is erősíttetett) PINTÉR Lászlóval, mennyire nem voltak képesek rektor ur hozzászólásait moderálni.

GULYÁS Tibor HÖOK elnök értelmes és okos hozzászólása  és a HÖOK Tehetségportáljának nagy vonalakban való bemutatása után kiderült, hogy a Meló-diák az egy tehetséggondozó központ, ahol minden árufeltöltő és hamburgerárus diákmunkás a tehetségének megfelelő, személyre szabott munkát kap. Munkáját s karrierjét mentorok irányítják, komolyan mondom, olyan volt, mint egy érzékenyítő tréning: magam is szinte elérzékenyültem.

 

HOPP: s ekkor jött a meglepetés: egy rövid és közvetlen beszámoló a BOSSCONNECT eredeti mentoprogramjáról LÉVAY Csaba előadásában.