MAFIHE TÁRSAS EST

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A jelenléti oktatásba visszatérve a MaFiHE úgy érezte, szükséges egy olyan közösségi programot szervezni, amelyen a jelenlévők személyesen lehetnek ott a hosszú, otthon töltött idő és sok online program után. Ez egyrészt a már meglévő tagok csapatépítésére, valamint új tagok toborzásara is szolgált. Voltak olyan MaFiHÉ-n kívüli tagok, akik annak ellenére, hogy nem fizikushallgatók, mégis állandó résztvevőkként szoktak megjelenni ezeken az eseményeken. Igyekeztünk több ember számára is érdekessé és elérhetővé tenni ezt a programot, így javarészt személyesen hívtunk meg embereket. A társasestet ezen kívül Facebook eseményen keresztül hirdettük, valamint a MaFiHE PHB hirdető falán elhelyeztünk egy népszerűsítő plakátot. Emellett a minket tanító matematika és fizika szakos oktatóinkat is meginvitáltuk. Az esemény előtt bevásároltunk, és kértük a résztvevőket is, hogy pár üdítővel/rágcsálnivalóval járuljanak hozzá az esemény sikerességéhez. A bevásárlás során kisebb akadályba ütköztünk, ugyanis az Intersparos kód, amelyre ÁFA-s számlát tudtunk volna kérni a Szakkollégium részére, nem működött. Fontosnak találjuk ezt a jövőben orvosolni. Ehhez az áruház személyzete szerint egy adószám, a szervezet neve és székhelyének címe szükséges.

Miután elintéztük a bevásárlást, előkészítettük a termet, elmosogattuk a piszkos poharakat.  Mire ezekkel végeztünk, a résztvevők elkezdtek szép sorjában érkezni. Szinte kivétel nélkül mindenki elhozta a kedvenc társasát, volt, aki több társasjátékkal érkezett. Először jó hangulatú beszélgetés kezdődött a résztvevők között. Azon hallgatókkal, akikkel az online oktatási rend miatt eddig még nem találkoztunk, most volt esélyünk megismerkedni. Ahogy egyre többen lettünk, előkerültek a társasok is. Az Unstable Unicorn, Bájos kis bestiák és Robbanó cicák nevű játékok voltak a legnépszerűbbek a jelenlévők körében.  Emellett az Aranyásók és Travelin’ játékok köré szerveződtek játszó társaságok. Az egyik résztvevő még kis hangszórót is hozott, ezzel a jó hangulathoz minden garantált volt. Természetesen a megjelent társaság volt az a legnagyobb mértékben, ami kialakította a kellemes légkört.

Sikerült jó kapcsolatot kialakítanunk a fiatalabb hallgatókkal, közülük a legtöbben hangot adtak annak, hogy várják a következő ilyen alkalmat. Miután az egyetem A portájának zárási ideje közeledett, gyorsan rendet raktunk, elmosogattunk, lezártuk a termet és leadtuk a kulcsot. A hangulat annyira jó volt, hogy az egyetem elhagyása után társaság közösen összeült még, és folytatódott a beszélgetés.

Összességében azt hiszem nyugodtan kijelenthetjük, hogy a Társasest nagyon sikeres volt. Sokan vettek rajta részt, megtörtént a fiatalabb hallgatók integrálása a társaságba, jó kapcsolatot építettünk ki velük. Visszajelzések alapján mindenki jól érezte magát és várják a következő alkalmat, amire reméljük minél hamarabb sor kerülhet.

 

 

 

A programelem az NTP-SZKOLL-21-0002 távogatásával valósult meg