A térinformatika napján világszerte egyre több szervezet rendezi meg a tudományterületet népszerűsítő programot. A PTE TTK Földrajzi és Földtudományi Intézet szervezésében a több mint 15 éves múltra visszanyúló, nemzetközi rendezvénysorozatból a PTE az idén sem maradhatott ki. A tavalyi évhez hasonlóan a szervezők egy egész napos előadássorozattal várták az érdeklődőket.

Az idén, 2019. november 13. napján hetedik alkalommal 6 országból érkezett 165 résztevővel megrendezett konferenciát immáron hatodik alkalommal támogatta Szakollégiumunk.

A program részét képezték az állami és piaci szférából érkező térinformatikai szakemberek előadásai. A témák a GIS számtalan felhasználási lehetőségére hoztak példát.
Bár tantermi keretek között a térinformatikával elsősorban a természettudományi és műszaki tanulmányokat folytató hallgatók kerülnek közelebbi kapcsolatba, a GIS egyre nagyobb számú tudományterület számára nyújt újszerű kutatási lehetőségeket.

Ezt szem előtt tartva a szervezők arra törekedtek, hogy a PTE minden érdeklődő polgára részt vehessen a rendezvényen.

Mi több: a program mindenki számára nyitott volt, így Pécs város lakossága is képet kaphatott arról, hogy mi is az a GIS. Az ipari partnerek látványos műszer-bemutatóval igyekezett színesíteni a programot.

A programelem az NTP-SZKOLL-19 támogatásával valósult meg