Tisztelt Olvasó!

Ide kerülnek a Szakkollégium által elnyert NTP-SZKOLL pályázatok szakmai összefoglalói. Az eredeti jelentések, sokszor abban a formában, ahogy a pályázati rendszer kezeli azokat. Azt hisszük, ennél nagyobb mértékű átláthatóság talán már nincs is.

 

Az EMMI, az Emberi Erőforrások Minisztériuma által az NTP, azaz a Nemzeti Tehetség Program keretin belül évről évre növekvő összegben kiírt vissza nem térítendő, önerőt sem követelő pályázatokat – egyetlen megkötés, hogy a pénzügyi elszámolás jogszerűségének biztosítására csak jogi személy (rendszerint állami egyetem) felelősségvállalása mellett pályázhatnak támogatásra a jogi személyiséggel rendszerint nem rendelkező hazai és határon túli magyar nyelvű szakkollégiumok.

Az NTP-SZKOLL kódjelű, legfeljebb 3 millió forintos pályázatokat az EPER, azaz az Egységes Pályázati és -Elszámolási Rendszeren keresztül, elektronikusan kell benyújtani az EMET-hez, azaz az Emberi Erőforrás Támogatás-kezelőhöz, amely – az OFI, azaz az Oktatáskutató és -fejlesztő Intézet SZAKMAI felügyelete mellett – a miniszteri döntést előkészíti, a megvalósítást figyelemmel kíséri.

Az NTP-s pályázatokat az EPER beérkezési sorrend szerinti számmal látja el, s mi bevallottan sportot űzünk abból, hogy 0001, 0002, 0003 számú NYERTES pályázataink legyenek.