Tehetségpontunk alapító tagja 46,1 Millió Ft vissza nem térítendő állami támogatást nyert el a Társadalmi vállalkozással a régió versenyképességéért című Pályázattal.

Mentor Programunkban cégvezetők támogatnak tanácsokkal és kapcsolatokkal pályakezdő fiatalokat nagyvállalati vagy vállalkozói karrierjükben. A program non-profit, a mentorok ingyenesen dolgoznak.

A mentorálás havi legalább egyszeri, személyes konzultációt jelent és minimum fél évig (preferáltan két évig) tart, a személyes találkozók közötti email-es vagy telefonos kapcsolattartással. A mentorok tapasztalt, aktív cégvezetők, akik elsősorban kérdésekre válaszolva konkrét, napi problémákra adnak gyakorlati tanácsokat. Például a munkahely kiválasztásában, állásszerzésben, érvényesüléshez a munkahelyi informális hálóban, fizetésemelés eléréséhez. Vállalkozóknál az árbevétel emelése, az üzleti modell kialakítása, piacszerzés, exportfejlesztés a leggyakoribb téma. A mentorok segítenek tartani a fókuszt a kínálkozó lehetőségek között, szem előtt tartva a mentoráltak önmegvalósítását, flow-ban történő munkavégzését. Az együttműködés fontos eredménye az üzleti és vezetői személetmód fejlesztése.

 

A Bossconnect Program katalizáló hatása jól látható és részben számszerűsíthető is: az útkeresők 80%-a talál új munkahelyet vagy indít saját vállalkozást az első fél év alatt, egy év alatt pedig a fiatal vállalkozóink cégértékét átlagosan +32%-kal növelték a mentori tanácsok (például árbevétel növekedés, stabilabb működés, erősebb termékek által).

A nagyvállalati karriert építő mentoráltak az átlagosnál gyorsabban lépnek előre és gyakrabban kapnak fizetésemelést; a több éves együttműködésben a hallgatók munkahely-választását, majd beilleszkedését is kíséri a mentor.

A BossConnect Mentor Program Magyarország legnagyobb mentor közösségét hozta létre 90 cégvezetővel, és az elmúlt két évben közel 400 fiatalt támogattunk karrierjében – mindezt önerőből, állami források nélkül. Céljuk, hogy országszerte minél több fiatalhoz eljusson a mentorálás üzenete és lehetősége. Ennek érdekében nyitnak a felsőoktatási intézmények felé: például áprilisban indítottak közös mentor programot az Óbudai Egyetemmel, és örömmel bővítették a kört a Pécsi Tudományegyetemmel is.

Együttműködésünkben mentorokat toborzunk Pécs vonzáskörzetében, a helyi cégek vezetői közül. A fiataloknak van igényük külföldi és budapesti mentorokra is, a központi közösség ezt biztosíthatja számukra. A programhoz eddig olyan cégek jelenlegi vagy volt felsővezetői csatlakoztak, mint például a MOL, az Antenna Hungária, a Legrand, a Sanoma, Raiffeisen, CIB, vagy a Telenor. Jelen vannak sikeres start-up alapítók is, mint pl. a Capture, Comforce, Openhouse tulajdonosai. (Az összes mentorunkat megtalálja a http://www.bossconnect.com/mentorok-tabloja linken.)

A fentiek mellett vállalatvezetőink – a mentorálástól függetlenül – partnerek lehetnek a duális képzés vállalati kapcsolatainak fejlesztésében is.