A 2016-os év is a szokásos módon kezdődött. Amig egyesek a napot lopták Szegeden a szakkollégiumok pénzén, azaz a SzJPSzK képviseletében Szegedre utaztak, hogy szavazati jog nélkül is részt vegyenek az InterKoll soros ülésén, addig az itthon maradottak egy része időt s fáradságot nem sajnálva kibuszozott Máriagyűdre, megnézte a gyűdi kegytemplomot, s innen egy viszontagságos fertályórás sétával átballagott a siklósi Szőlőhegyre HATVANI Zsolt birtokára, ahol mégviszontagságosabb módon Vince napozott.

A csülkös sertéspörkölt leküzdése után kezdődött a kiütésig menő és az utolsó Pécsre vivő busz indulásáig tartó barátságos körmérkőzés a siklósi pincék boraival, s közben élénk eszmecsere folyt a Szakkollégiumunk aktuális belső ügyeiről is.

A hagyományőrző Vince-napi évadnyitót a SOMOGYI Jánoska Pincéjén, és a siklósi Hegyközség egyéb ártatlan és gyanútlan szomszédos szőlőbirtokain kívül az Emberi Erőforrások Minisztériuma, az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő, a Nemzeti Tehetségprogram keretein belül (NTP-SZKOLL-15) az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet szakmai felügyelete mellett támogatta.

emmi_logo

Alap CMYKntp_72_rgb