Hát ennek is eljött az ideje!
Pálinka mustrát rendeztek Pécsett.
Nem is más, mint a Szentágothai Szakkollégium.
Őszintén szólva az ötlet nem saját, hanem import: a szegediektől.
Szegeden ugyanis minden évben megrendezik. A Móra Ferenc Szakkollégium tagjai ugyanis Bácskiskun-Csongrád megyéből és a legendás Dél-vidékről származnak. Hogy mást ne mondjak, a Dél-vidéken honos Rodna Csacsanszka, amely a szerb szilvapálinkák íz adó anya gyümölcse.
Persze Baranya sem kell, hogy szégyenkezzen: vegyük a kisharsányi bekötőutat, melynek két oldalán végestelen végig Morus Alba, azaz fehérszínű, rózsaszínre érő „fái eper” terem. A leleményes helyiek ebből főzik a Bács-kiskuni birs almát kenterbe verő pálinkákat.
A végtelen kínálat, és az óriási hagyományok ellenére az első pécsi pálinka mustrára mindössze féltucatnyian neveztek, nem sokkal több tétellel.
A magos prezidium, azaz a nagy tisztelendő zsűri három harcedzett, sokat látott tagja SUGÁR György, okleveles Kohó-és Környezetgazdálkodási mérnök, LŐRINCZ Péter biológus, biológia tanár és a szakkollégium igazgatója voltak.
Legnagyobb sajnálatukra a versenyt egyértelműen egy helyi érdekeltségű oktató, Dr. PAPP Gábor pálinkái nyerték, pedig nagyon szerették volna az ÁOK-s indulókat is a dobogón látni.