Először is köszönet.

Mindenkinek, mindenért, amit a pécs-somogyi kisiskolások mikulás ünnepéért tett.

A mikulásnak: akinek szerepét HEISENBERGER Zsolt vitte. A mi elképzelésünk szerint egy olyan apukát kerestünk, akinek hasonló korú gyermeke van, s komoly rutinnal rendelkezik ünnepségek (diplomaosztó) lebonyolításában. Ne feledkezzünk meg a krampuszokról, a két Fruzsinárról, pontosan ALBRECHT és TAPODI Fruzsináról.

A program teljes körű felelőse GRAFFITS Eszter volt.

Kedves Eszter, nagyon köszönjük!!!

Mikulás nap a Pécs-Somogyi Általános Iskolában

 

2022.12.06-án kis csapatunkkal és nagy puttonyunkkal elindultuk meglátogatni a Pécs-Somogyi Általános Iskola 19 alsó osztályos kisdiákját, hogy meglephessük őket Mikulás nap alkalmából. A program lebonyolítását több hetes előkészület előzte meg.

A program fő koordinátora Graffits Eszter volt, aki adománygyűjtést is hirdetett meg a szakkollégiumon belül. Természetesen nem igazi a mikulás nap a Mikulás nélkül, akit Heisenberger Zsolt alakított. Zsolt elmondása szerint még egyszer sem díszelgett Mikulás szerepben, azonban alakítása olyan jó és hű volt, hogy a hallgatóság körében fel se tűnt, hogy éppen élete első Mikulás szerepét játssza

Természetesen a Mikulás nem bírta volna egyedül elhozni a gyermekek számára a sok finomságot az Északi-sarkról, így két krampusz társaságában érkezett meg. A két krampuszt Tapodi Fruzsina és jómagam játszottuk. Kedd reggel így hárman indultuk meg az összegyűlt adományokkal az általános iskolába, ahol nemcsak a gyermekek, hanem a tanítók is izgatottan várták a Mikulás érkezését.

Fruzsival készültünk egy kis felvezető műsorral a gyerekek számára a Mikulás megérkezése előttre. Közösen énekeltünk ikonikus dalokat, mint például a Hull a pelyhes fehér havat, illetve a Suttog a fenyves zölderdő-t.

A gyerekek is rengeteg verssel, mondókával és dallal készültek tanáraik és szüleik segítségével. A mikulást együtt csalogattuk elő énekléssel és csengő szóval.

Már nagyon készültek a Mikulás érkezésére, ezt mi se példázza jobban, mint hogy sütivel, kakaóval vártak a megfáradt Télapót. Különös örömmel töltött el minket, hogy a gyerekek egyenként és csoportban is bátorkodtak megosztani velünk a megtanult verseiket lenyűgözve ezzel a Télapót, aki minden kis fellépő számára készült egy kis csokoládéval és müzli szelettel.

A versmondás és dalolászás után természetesen sor került a mikulás csomagok kiosztására minden gyermek számára. A gyerekek egyesével vehették át ajándékaikat a Télapótól, akivel képet is készítettek. A Mikulás nem csak sok finomsággal lepte meg a gyerekeket, hanem pár személyre szóló jó tanáccsal is, amelyeket a gyermekkel mind megfogadtak, hogy betartanak és még jobb kisgyerekek lesznek.

A látogatást egy közös énekléssel és csoportkép készítéssel zártuk. A Mikulás látva azt, hogy a gyerekek milyen jól viselkedtek idén és mennyire készültek a látogatására ígéretet tett arra, hogy jövőre is meglátogatja őket krampuszaival együtt és sok finomságot hoz ismét a puttonyában. Úgy gondolom, mindhármunk nevében mondhatom azt, hogy hatalmas örömet okozott számunkra látni a gyerekek boldogságát és lelkesedését. Reméljük, hogy egy emlékezetes délelőttöt tudtunk nekik okozni látogatásunkkal és ez sokáig megmarad az emlékeikben. Köszönetet érdemel mindenki, aki segítette ennek a rendezvénynek a megvalósulását a szervezéstől az adománygyűjtésen át a gyerekek mondókával és versekkel való felkészítéséig.

..