Másodéves hallgatóként OTDK-n szerepelni és helyezést elérni kiemelkedő teljesítmény, amely mögött rengeteg munka, áldozat, öröm és bosszúság áll. Azonban a PTE TTK Sporttudományi és Testnevelési Intézet három hallgatója – KERTAI Bendegúz, ZAB Tamás és SARUS Tamás – még ennél is tovább ment, egyetemüket és a Szentágothai János Szakkollégumot képviselve eljutottak a Magyar Sporttudományi Társaság XVI. Országos Sporttudományi Kongresszusára, amelyet idén a Nyíregyházi Egyetemen szerveztek meg 2019. június 5-7. között.

Az eseményen a pécsi hallgatóknak lehetőségük nyílt a magyar sporttudomány nagyjai mellett és előtt bemutatni tudományos munkájukat, melyek még ebben a rangos közegben is megállták a helyüket A pécsi hallgatók értékes élményekkel és tapasztalatokkal, tudományos vizsgálataikat segítő tanácsokkal és ötletekkel térhettek haza. A kiemelt KÉPEN EGYÉBKÉNT MINDEN HALLGATÓ SZENTÁGOTHAI-S – mint ahogy az egész delegációban is.

Munkájuk, eredményeik nem kis részben témavezetőik – Dr. PRISZTÓKA Gyöngyvér, Dr. NÉMETH Zsolt és Dr. TÓTH Ákos – lelkiismeretes és fáradhatatlan munkáját is dicsérik.

KÖSZÖNJÜK A FÁRADOZÁSAIKAT!

A kongresszusra való utazásban és a hallgatók támogatásában kulcsszerepet játszott a PTE TTK Szentágothai János Protestáns Szakkollégium.

 

 

Pécs, 2019. június 12.

Sarus Tamás

Szentágothai János Protestáns Szakkollégium

Kálmánchey Zoltán Sporttudományi Hallgatói Kutatókör