Az idei évben is megrendezésre került a középiskolás diákok pályaválasztásának elősegítő Educatios kiállítása Budapesten 2019. 01. 10-12-e között.

A kiállításon lehetőségünk volt nekünk is standot állítani az ország többi szakkollégiuma mellett. Ennek köszönhetően a diákok érdeklődhettek felőlünk, hogy pontosan mit is takar magába a Szentágothai Szakkollégium. Sajnos azt kellett tapasztalnunk, idén is, hogy nagyon sokan még említés szinten sem hallottak a szakkollégiumokról, így a tavalyi tapasztaltakból kiindulva kreatív kérdéseket tettünk fel nekik, hogy mint fogalom mi jut róla eszükbe, illetve mit gondolnak mi is ez pontosan, így betekintést nyerhettünk, hogy szerintük mi lehet az, hogy SZAKKOLLÉGIUM. Nagyon nehéz dolgunk volt idén is, mert nem a saját egyetemünk mellett helyezték el a standot, hanem megint egy össz egyetemi szakkollégiumi placcot alakítottak ki, így nagyon sok olyan diákkal beszélgettünk, aki sajnos nem is gondolkodik pécsi továbbtanulásban.

Reménykedünk benne, hogy az elkövetkezendő években ezen módosítanak és olyan diákokat érhetünk el és beszélgethetünk velük, akik továbbtanulásukat nálunk szándékozzák folytatni.