április 14-én 18 órától került megrendezésre a Katus László Történész Kutatói Klub és a Szentágothai János Protestáns Szakkollégium szemeszterzáró bográcsozása – nem titkoltan talán hagyományteremtő céllal is.

Érdeklődésben érezhetően nem volt hiány, mind a Szakkollégium, mind a Klub tagsága nagy létszámban képviseltette magát. Az esemény fényét külön emelte a Történettudományi Intézet néhány oktatója mellett Hatvani Zsolt szakkollégium igazagtó és tarokkos tanítványainak jelenléte.

Az előkészületek már kora délutáni órákban megkezdődtek, a megfelelő tereprendezést és a bogrács összeszerelését követően a menü sertéspörkölt volt.

A szeles időjárás és a gázpalack technikája ugyan próbára tette az el-elalvó tűz körül összegyűjt lelkes brigádot, néhány óra késéssel azonban diadaliittasan élvezhetük a kitartó munka gyümölcseit. Hirtelen minden korábbi megpróbáltatás értelmet nyert és rádöbbentünk, hogy nem feltétlenül a cél, hanem az odavezető út az igazán fontos. A szemeszterzáró eseményen kötetlen informális beszélgetésekkel búcsúztattuk a programokkal teli félévet, illetve fájó szívvel ugyan de elköszöntünk az egyetemi falait hamarosan elhagyó Katus Klubos alelnökünktől, korábbi jegyzőnktől, első program-koordinátorunktól, Fodor Írisztől. A bográcsozás a már említett csúszás után a kora esti órákig elhúzódott, de a késlekedés végül talán annyira nem bántuk. Az összegyűlt népes csapat jól lakottan és alapvetően jó hangulatban távozott, ahogy a Rókus Campus kapui bezárultak éjszakai nyugovóra térve.

Az őszi szemeszterben újult lendülettel és friss tagokkal folytatjuk.