We visited Cluj-Napoca III. (’22 -04-23)

On the third day:

but how did this become an audience for today’s performance? – the key was perhaps the „just because” attitude, yet morality.

Despite the Romanian Easter, an incredible number of people gathered for the presentation entitled “Climate Change, Pros and Cons”.

A harmadik napon:

de hogyan lett ebből a mai előadásra hallgatóság? – a kulcs talán a „csak azért is” hozzá állás, a mégis morál volt.

A „Klímaváltozás, érvek és ellenérvek” című előadásra – a román húsvét ellenére – hihetetlenül sokan gyűltek össze.

Azt ugyan megfigyeltük, hogy a „román húsvét” ellenére, vagy tán pont azért, mert az nem magyar, nagypénteken is többen bejöttek dolgozni tegnap. Még egy teljes hangmérnök-képzős levelező csoportot is láttunk, mondjuk levelezősök lévén szabadjegyük volt. Azt viszont nem tudtuk, hogy a három magyar felkeltette az érdeklődésüket, meg hogy a rektorhelyettes kísérgeti őket, s a PANEMARból kapják a reggelijüket, meg ki tudja miért, talán a hirdetést is olvasták, szóval lehet, hogy a tanórát cserélték le kollektíven valami reménybeli érdekesre, de ők pl. testületileg eljöttek az Albi megnyitójára s a Győző előadására. Remélem, nem csalódtak…

Este pedig, ha nem is írtam minden estéhez, de Kolozsvártól elbúcsúzni is a BULGAKOVBA mentünk. Hazafelé botorkálva az egyesülés terén álló ortodox templom körüli húsvéti körmenetbe botlottunk. Ezzel a bizarr képpel, na meg ennek a látványával a tordai sugárúti kampusz tetejéről – a körmenet éjféltől f2-ig tartott – búcsúztunk a szép várostól.