Széll Győző, nemzetközi nagyvállalatok (mint például az Apple) üzleti trénere visszatér egy kurzus erejéig 30 éve tartó legnagyobb szenvedélyéhez, a tudományos érveléshez.

„Évek óta óriási érdeklődéssel és döbbenettel olvasom a legkülönbözőbb helyeken mindenféle célközönségnek szóló cikkeket a klímaváltozásról. Hihetetlenül alacsony a cikkek általános színvonala és racionális érvnek szinte nyoma sincs sehol, mintha vallásos hittételek csapnának össze, ráadásul politikai törésvonalak mentén artikulálódnak olyan érvek, melyek következményei politikai törésvonalaktól függetlenül vannak, vagy lesznek ránk hatással (már ha van következmény és lesz hatás).

Ez adta az ötletet ahhoz, hogy 10 év egyetemi oktató múlttal a hátam mögött, 20 év kihagyás után ismét elmondjam értelmes, gondolkodó diákoknak, hogy mit gondolok az emberiség egyik legnagyobb és legfontosabb intellektuális teljesítményéről, a racionális érvelésről, különös tekintettel a tudományos érvelésre. Ami még ennél is fontosabb: vitatkozni szeretnék gondolkodó emberekkel például a klímaváltozásról, de nem félek ennél sokkal érzékenyebb témáktól sem…”

A CIKK nem fizetett hirdetés a „felső fokon” sorozat legújabb darabjáról.


„A programelem az NTP-SZKOLL-19 támogatásával valósult meg”