Egy teljes tanév az USA-ban – oktatói szemmel; Rókus utca 2. PTE BTK „M” épület Ró207-es terem; Meghívott előadó: Prof. Dr. HORNYÁK Árpád, tanszékvezető egyetemi tanár (PTE BTK TTI MTT)

A Katus László Történész Kutató Klub első idei rendezvényén, egy kötetlen beszélgetés részesei lehettünk, Prof. Dr. HORNYÁK Árpáddal, a Pécsi Tudományegyetem Bölcsészet- és Társadalomtudományi Karának tanszékvezető egyetemi tanárával.

HORNYÁK Árpád az elmúlt 2 félévet (és előtte már több alkalommal is) vendégoktató volt az Egyesült Államokban, illetve kutatói ösztöndíj keretében kutathatott amerikai levéltárakban. Ezen útjai során szerezett tapasztalatairól és élményeiről számolt be az érdeklődőknek e beszélgetés keretében.

A rendezvény rendkívül jó hangulatú volt és a vártnál nagyobb érdeklődés övezte. A visszajelzések alapján elmondható, hogy a hallgatóknak tetszett ez a kezdeményezés, de nem csak az ő körükben, hanem az oktatók között is pozitív fogadtatást tudhat maga mögött. A rendezvény sikeréhez hozzá járult az is, hogy a közönségnek egy kis zsíroskenyérrel és rántotthúsos szendviccsel kedveskedett a Katus Klub.

 

Vörös Zsolt

elnök, Katus László Történész Kutató Klub