Hála a PTE rektorának, aki tavaszi szünetet hirdetett a hétre! Hála Magyarország kormányának, aki járványügyi vészhelyzetet hirdetve előrelátóan – és előreláthatólag több hétre – kitiltotta a hallgatókat az egyetem falai közül!

Az első sokk után keressük az új egyensúlyt, vakon matatunk megoldás után: a Szentágothai átesett a tűzkeresztségen, most, hogy írok, közben folyik az első távoktatásban tartott kurzusa.

A berepülő pilóta SZÉLL Győző, akinek a kurzusa, a Tudományos érvelés – felső fokon, az első, amelyet átállítottunk a távoktatásra. Kossuth halálának napján, hazánk német megszállásának évfordulóján, március 19-én, a koronavírus járványügyi kormányzati intézkedési sorozat nyolcadik napján megvalósult az első kísérleti előadás. Ezt holnap azonnal követi a második: a Fogyatékkal élők gyógy-testnevelése című, ELMER Diánával. S közben már készül SZENTPÉTERI Jóska is (Isten éltesse a neve napján!)

Ugyan ma oktatási SZÜNET van a TTK-n, de – szerencsére – nem TILALOM. Így a tudományos érvelés szabályainak apropóján vitattuk meg a koronavírus járvány időszerű kérdéseit – tesztüzemeként.

Az egyetlen, amiről fogalmam sem volt, az az, hogy a Bevezetés a tarokk tudományába című kurzust hogyan tudhatnánk távoktatás-kompatibilissé tenni? A megoldást aranytálcán kínálta fel a sors: a BTE azaz a Budapesti Tarok Egyesület a tagjainak amúgy is a héten ajánlotta, hogy kedvenc játékukat játsszák online…. szóval, pécsi tarokk-tanoncok figyelem! Jövő héttől újra tarokk!!! Online!!!