Sokáig hallgattunk ez ügyben, de végül annyi álhír kapott lábra, csak leírjuk: nem marad el a holnaputáni konferencia. Mert amikor már a konferencia ‘arc’-a kérdezi, hogy ugye, nem lesz, illetve a Szakkollégium alapító elnöke kifejezetten rákérdez, hogy kezdünk-e csütörtökön, akkor tényleg le kell írni, hogy a XVIII. Szentágothai Konferenciát igenis megtartjuk.

Nem dafke s nem keserűn – de meg.

A külföldi részvevőket visszamondtuk.

Plenáris előadóink egyike, BALOG Adalbert nem mesél nekünk a levéltetvek hihetetlen mértékű alkalmazkodó képességéről.

Nem jön a magyar határtól mindössze hét kilométerre tanuló két fiatal Beregszászról. Tavaly Kárpátaljáról hárman jöttek, s belőlük ketten meg is nyerték a szekciójukat.

Otthon marad a Debrecenben doktori hallgató – egyébként székelyföldi illetőségű – lelkésznő is: a saját jól felfogott érdekében.

Mellesleg influenza szezon is van, a is megszedte a maga vámját a résztvevőink között.

De nézzük a dolgok kedvező oldalát:

A külföldiek visszamondásával 100 fő alá, kis-konferenciává süllyedtünk: nem vonatkoznak ránk a tömegrendezvények tilalmai.

S a koronavírusnak köszönhetően lesz professzionális informatikai-technikusi kiszolgálásunk is, hiszen a járvány miatt nem utazott külföldre a konferencia és a kari tanács terem technikusa.

S megjött az első olyan versenyző, aki először jelentkezett, aztán másik rendezvény egyidejűsége miatt visszamondta, majd ma felhívott, hogy… az a bizonyos másik rendezvény elmarad, s ha a mienk nem, akkor mégiscsak eljönne Ő Pécsre.

Miattuk is és a többiek miatt is még egyszer megírom, hogy a III. BIB-PEIK és aXVIII. Szentágothai Konferencia sikeres megrendezéséhez minden együtt van: szóval amíg expressis verbis be nem tiltják: nem marad el.

A konferencia megnyitóján plenáris előadóként hallgathatjuk meg Dr KEMENESI Gábort, a Szentágothai Szakkollégium volt seniorját, a Szentágothai Egyesület tagját.. a koronavírus percre kész információival.