PTE TTK Szentágothai János Szakkollégium, Tehetségpont, és Egyesület

Sportszakosztály

A Szakkollégium vezetése és tagsága semmiképpen nem osztja azt az elefántcsont-torony-béli felfogást, mely szerint az STI, azaz a Sporttudományi és Testneveléstudományi Intézet csak szükséges rosszként kerül a TTK-hoz, azaz a sport- és testneveléstudományoknak semmi közük a ‘hard sciences’-höz, azaz a szűkebb értelemben vett természettudományokhoz Ennek megfelelően transzdiszciplináris Szakkollégiumunk nyitott szívvel és tárt karokkal várja tagjai közé a testnevelő- és egyéb sportszakos hallgatókat is. A referencia eddig kitűnő: közülük kaptuk HIDEG Gabit, akire büszkék is vagyunk.

Mai ‘tesis’ tagjaink mind tervekkel és célokkal rendelkező aktív sportoló. Van köztük…

Mivel a ‘tesis’ öntudat nagy hagyományokra tekint vissza, a szakosztály kialakulása evidencia-számba ment. Egyébiránt a szakosztály tagjai mozdulnak ki legkönnyebben a terepi rendezvénykre, s nyilván elemükben érzik magukat.

A mi sportolóink nemcsak meg bírnak fogni és el tudnak szállítani kézben szükség esetén akár egy óriási sezlonyt, de jó fellépésűek, pontosak, alaposak és eredményorientáltak is.

S nem utolsó sorban a sport vonatkozású szakkollégiumi rendezvényekre a “csak tudós” ellenfeleiket már eleve sajnálva küldünk csapatot, a Sportszakosztályt, akik: nyerni mennek minden versenyre.

Hajrá Sportszakosztály, hajrá Szentágothaisok!