A SZAKKOLLÉGIUM

Tulajdonképpen a honlap a Szakkollégiumé. Teljes nevén a PTE TTK Szentágothai János Protestáns Szakkollégiumé. A szakkollégium a minden. Az ok, az eszköz és a cél… A szakkoli a kollégiumban együt lakó tagok összessége. Másfelől a szakkollégium ennél jóval több: a kari tehetségazonosítás, -gondozás és -kísérés egyik fő központja. Vagy száz embert mozgat: kreditált kurzusokat és nemzetközi konferenciákat organizál, ISBN-es kiadványokat ad ki. Pályázik – s időnként nyer. Két közösségi teret tart fent. Egyiket az oktatási épületben, az Ifjúság útja IV. emeletén (HALASSY Olivér Terem – HQ), míg a másikat, egy tanulószobát, a Jakabhegyi kollégiumban, a VI. emeleten (TAKÁCS Károly Terem – Battlefield, Scéne).

AZ EGYESÜLET

Az ‘Alumni Tagozat’: a volt szakkollégisták, a nem-bentlakók, az oktatóink és a PhD-hallgatók már nem a PTE TTK Szakkollégium .. tagjai, hanem /lejárt tagságuk után/ az Egyesületen keresztül támogatják a Szakkollégium munkáját.

Az Egyesület önálló jogalany, önánlló jogi személy, kizárólagos feladata a Szakollégium programjainak és tevékenységeinek támogatása. Az Egyesület tehát a Hinterland, az erkölcsi és az anyagi, a fizikai és gyakran pénzbeli segítség.

A TEHETSÉGPONT

PEDIG A TELJESSÉG. Ezek – a Szakkollégium és az Egyesület – egy jó csomó magánszemélynek, valamint nonprofit és profitelvű, tudományos és innovatív, civil és nem-civil szervezetnek, gazdasági vagy társadalmi szervezetnek vagy szerveződésnek adnak feladatot, munkát, megrendelés és megbízást, azaz munkát. Ezek együttesen a tehetségpont alkotói.

Így áll össze a tehetség-gondozó-rendszerünk: az irány, az erő és a haladás; a kormányzat, a nemzeti bank és az ország; az összesség a segítség és a teljesség – melynek kommunikációját a FB oldalunk egészíti ki.

emmi_logo

Alap CMYKntp_72_rgb

 
 
emet_logo_szines