Már évek óta nagy sikernek örvend a JEGES Károly Fizikus Kutatói Klub, azaz a Mafihe társas estje: szóval ez a félév sem telhetett el nélküle.

Október elején került megrendezésre a most már hagyománnyá vált közösségi rendezvényünk. A résztvevők délután 6 órától kezdve kapcsolódhattak be az eseménybe.

Készültünk mi is társasjátékokkal, de több résztvevő is elhozta a kedvenc játékait, hogy azokkal együtt szórakozhassunk. A kínálat így hatalmas volt, a résztvevők válogathattak kártyajátékok, kockajátékok, illetve kisebb és nagyobb társasjátékok közül is. Voltak párban játszható játékok illetve olyanok is, amiket kisebb nagyobb csoportokban lehetett játszani, de előkerültek olyanok is melyekben párok vagy csapatok egymás ellen versenyezhettek. Volt Twinit, robbanó cicák, spices és idén most már dobble is, hiszen azt az előző félévben sajnos hiányolták, de ezt is pótoltuk, de meglepő módon az este sztárja az egyszerű francia kártya volt, és jó volt látni, ahogy a résztvevők megtanítják egymást különböző játékokra, mint a kent kupé, mocsár, dutch vagy a römi. Az estén több mint 20-an vettek részt, akik kisebb nagyobb csoportokban válogathattak a különböző játékok közül, és ezek a csoportok szinte körről körre változtak így mindenki játszhatott mindenki ellen. Nagy örömünkre szolgált, hogy az összeszokott fizikus hallgatói és oktatói csapat mellett több karról és szakról fogadhattunk vendégeket, akiket a társaság egyből be is fogadott. Érkeztek hallgatók a BTK-ról az MK-ról és a TTK más szakjairól is. Az új résztvevők miatt a játék előtt egy gyors bemutatkozó körrel kezdtünk, hogy megtörjük a jeget, és hogy egy kicsit megismerhessen, mindenki mindenkit mielőtt belevágnánk a játékba és versengésbe. A Szentágothai János Szakkollégium támogatásával tudtunk a szórakozáshoz üdítőt és nasit biztosítani, de a résztvevők is hozzájárultak az eseményhez egy-egy házilag készített vagy boltban vásárolt finomsággal. Az esemény zavartalanul lezajlott. A termet kitakarítottuk, elmosogattunk és elpakoltunk, a portás már úgy jött fel szólni, hogy lassan zár az egyetem, mivel annyira jó volt a hangulat hogy észre sem vettük, hogy elszaladt az idő. Az esemény után a csapat egy része csatlakozott a szomszédból induló ünneplésre melynek apropója az volt, hogy az egyik oktatónk sikeresen megvédte a doktoriját, neki innen is gratulálunk. Szóval a csapat egy része az esemény után hazament pihenni, rákészülni a másnapi órára, a csapat másik fele pedig becsatlakozott az ünneplésbe, ami hasonlóan jó hangulatban telt, mint ahogyan az este indult.

A program sikerességét látva a hagyományt folytatva lehet még számítani további társas estekre is, amit szerintem mindannyian nagyon várunk már, de addig is bőven lesz még számtalan szakmai illetve közösségi program, amire fókuszálhatunk.