ALBRECHT Fruzsina

GRAFFITS Eszter 

VARGA Gréta 

VLASICS Bálint

Összefoglaló – Kutatók Éjszakája 2023.

A hagyományoknak megfelelően minden évben megtartják a Kutatók Éjszakáját országszerte, amelyre az idei évben, 2023. szeptember 29-én került sor. Az esemény aktív résztvevője a Pécsi Tudományegyetem, kiemelve az ÁOK, GYTK és TTK kampuszait, ahol megnyílnak a kutatás kapui a publikum felé, korosztálytól függetlenül.

A rendezvényen a programokat tovább színesítik az egyéb, egyetemi, hallgatói gyülekezetek, melyek a koordinálás lebonyolítása mellett további információkkal szolgálnak az érdeklődök felé. Ide tartozik a Természettudományi Kar Hallgatói Önkormányzata mellett a Szentágothai János Szakkollégium is, amelynek kitelepülése szintén hagyomány, interdiszciplináris természetét tekintve.

A szakkollégium tagjainak sorából Graffits Eszter, a szakkollégium titkára, a kollégiumi összekötő személyében Albrecht Fruzsina, valamint Vlasics Bálint és Varga Gréta vettek részt. Az első előadások kezdete előtt, délután 15 órakor gyülekeztünk, hogy az előkészületekkel időben végezzünk. A feladatok közé tartozott többek között a jelenléti ívek, szórólapok, prospektusok összeállítása, kedvcsináló szójáték kivágása, molinó plakát összeszerelése, tea főzése. Mindezt követően a TTK aulájában elfoglaltuk a szakkollégium számára fenntartott asztalokat és berendezkedtünk délután 16 órakor, ahol egészen az esemény végéig tartózkodtunk.

Véleményem szerint szakmailag egy rendkívül diverz, sokféle tapasztalattal rendelkező társaság fogadta az érdeklődőket, így nem maradt olyan terület, akár társadalomtudományi, avagy természettudományi, amely megválaszolás nélkül maradt volna. A beszélgetések nagyon könnyeden és gördülékenyen zajlottak, így az esemény egyúttal lehetőséget teremtett arra, hogy a tagok jobban megismerjék nemcsak egymást, de a szakot/szakpárt is, amelyet személyükkel képviselnek. Számomra egy kellemes emlékként marad meg ez a délután, amely tovább gyarapítja tapasztalataimat, melyet ugyancsak a szakkollégium keretei között szerezhettem.

 

a standunk a kutatók éjszakáján