Ha a PTE Támogató Szolgálat így ki tudta volna használni a gázos grill-sütőjét, mint a Szentágothai, akkor aligha adta volna át a leltárunkba.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De nem tudta. Viszont a szemfüles KÁLMÁNCHEY-sek azok tudták…. hirdettek is egy szerda estére, (mert akkor még miinden gólya itt van) egy grill-party-t, jól bevásáoltattak a Szentágothai számlájára, és: rendztek egy amolyan igaz „tesis” sütögetést.

Hogy miért tesis? Mert 10 perccel a meghirdetett időpont előtt még híre-hamva se nem volt a rendezvénynek…aztán minden, mintha a földből nőtt volna ki, jöttek a cuccok, érkeztek a vendégek, felszálllt az a bizonyos füst is.

Beszámoló

 

A Pécsi Tudományegyetem Szentágothai János Protestáns Szakkollégiumán belül működő Kálmánchey Zoltán Sportudományi Hallgatói Kutató Kör 2018. szeptember 12-én (szerdán) évnyitó bankettet rendezett. Az eseményen részt vettek a Testnevelés- és Sporttudományi Intézet részéről: Dr. WILHELM Márta, Dr. PRISZTÓKA Gyöngyvér, RATALICS Kata, KORDÉ Emese tanárnők, illetve Dr. ATLASZ Tamás tanár úr, a Szakkollégium vezetője: Dr. HATVANI Zsolt, illetve a Kutató Kör alapító és új tagjai.

Az évnyitó célja egy jó hangulatú, hússütéssel egybekötött délután eltöltése volt a sporttudománnyal, illetve annak határterületeivel foglalkozó oktatókkal, akikkel leginkább a tanórákon találkoztunk. Az étel-ital fogyasztás és a kedélyes beszélgetés mellett a tudományos eszme cserére, jelenlegi és jövőbeli kutatások megtervezésére, TDK/OTDK témák letisztázására is sor került. A résztvevők kivétel nélkül nagyon jól érezték magukat.

A helyszín a Természettudományi Kar épülete mögötti beton tér volt, amit körül fogott az Egyetem arborétuma. Nem messze a felállított sütőtől, volt egy fából készült fedett kiülő, fa asztalokkal és székekkel, ahol az elkészült ételeket (házilag pácolt, a helyszínen grillezett tarját és csirkét, sült kukoricát, illetve vegyes salátát) lehetett elfogyasztani.

Az esemény fő szervezői Dr. Hatvani Zsolt szakkollégiumi vezető, illetve KERTAI Bendegúz, a Kutató Kör elnöke voltak. A hozzávalók beszerzése, pác és a saláta elkészítése, hús kiklopfolása és bepácolása az eseményt megelőző napokban történt. A hozzá valók beszerzésében segítséget nyújtott illetve azokat elkészítette, KREBSZ Botond a Kutató Kör alelnöke. A grill sütőt, a gázpalackot, az anyagi támogatást illetve más fontos eszközöket a Szakkollégium biztosította. Az eszközök, kiegészítők és hozzávalók szállításában VÁCZI Kristóf segített, aki saját autóját is a rendelkezésünkre bocsájtotta. Sokan a meghívott vendégek közül valamilyen italt vagy sütit hoztak, ezzel tisztelve meg az alkalmat.

Végezetül a Kálmánchey Zoltán Sporttudományi Hallgatói Kutató Kör köszönetet szeretne mondani a Szakkollégiumnak a sokrétű támogatásáért és Dr. Hatvani Zsoltnak a jelenlétéért, valamint hálásak vagyunk a megjelent oktatóknak és hallgató társainknak, amiért jelenlétükkel megtisztelték a Kutató Kör 2018-19-es tanév első rendezvényét.

 

Pécs, 2018. szeptember 19.