A tegnapi napon, a New York-i ikertornyok terrortámadásának Protestáns Szakkollégium megtartotta tanévnyitó és tisztújító közgyűlését a BTK-TTK Kari Tanácsteremben.

Habár a közgyűlést alaposan előkészítettük (mail két héttel előtte, egy héttel előtte és egy nappal előtte) a tagság aktivitása és a megjelentek nagy létszáma még ennek ellenére is meglepő volt

Negyven darab belépési nyilatkozattal készültünk a rendezvényre. A megjelentek száma viszont ÖTVEN fő volt.

A Közgyűlés tisztségviselőinek (levezető, jkv vezető és jkv. hitelesítők) megválasztása után 17 órától 19:30-ig döntöttünk valamennyi napirendi pontban, sőt, az eredetileg meghirdetett napirenden kívüli indítványokban is. Tehettük, hiszen 120%-os volt a részvétel.

Összefoglalóan elmondható, hogy a közgyűlés sikeres volt:

  • 44 igen szavazattal, egyhangúlag elfogadta Dr. HATVANI Zsolt igazgatónak a 2017. évről és a 2017-18-as tanévről szóló beszámolóját.
  • Meghallgatta, majd 49 igen szavazattal (öten csellengtek az épületben; késtek, az új helyszín miatt), egyhangúlag elfogadta GRAFFITS Eszternek a Beregszászi Nyári Szakkollégiumi Táborról szóló beszámolóját.
  • Vezető senior-t  választott 49 igen szavazattal, egyhangúlag PAPPNÉ KŐVÁRI Petra személyében.
  • Szinén 49 igen szavazattal, egyhangúlag megválasztásra kerültek a Tagfelvételi Bizottság tagjai (itt valamennyi induló azonos számú szavazatot kapott, így valamennyiüket beválasztottuk a bizottságba, amely 3-5 fős tanácsokban fog eljárni).
  • Megválasztottuk:
  • a Program Bizottságot is megerősítettük (CSÁFORDI Valentina, GUBIÁN Dániel és ÓHIDI-LÉGMÁN Anikó tagokkal, akik azonnal, ott helyben programjavaslatokkal látták el az igazgatót), és
  • a Szakkollégium InterKoll képviselőjét (HALÁSZ Márk)
  • a Facebook nagyköveteinket (BARÁTH Péter, LUKÁCS BENCE Miklós)
  • valamint a harmincegy együttlakó kollégista tag közös ügyei összefogó kollégiumi összekötőt (HORVÁTH Petra)

A rengeteg elintézett adminisztratív teendőt követően pedig szinte vég nélkül jöttek a programjavaslatok.

Ezek közül egyet emelnék ki: FIRST-AID Kurzus indítását.Ennek nyitó előadónak szeretnénk felkérni BETLEHEM Józsefet, illetve zárónak pedig BONCZ Imrét. A kurzus során 3-5 esettanulmányt szeretnénk áttárgyalni pl. Mi a teendő ha a horvát tengerparti nyaraláskor a mellettünk levő nyaraló bemosakodás nélkül akar a vízbe menni, vagy pl. egy átlagos női táskában található tárgyak közül melyeket lehet elsősegélynyújtásra felhasználni?